Eddderkob Kabale - Spil edderkop kabale gratis online

Her kan du gratis spille edderkop kabale online. Tryk på -ikonet for at komme igang med spillet. Længere nede på siden kan du læse om regler mm. Spillet er blandt andet kendt fra gratisspille og tv2.

Edderkop Kabale

Den populære edderkop kabale er helt gratis at spille her på siden. Er du helt ny til spillet? Så har vi heldigvis tre forskellige sværhedsgrader, så der er sjov for både den fortrolige edderkop kabale-spiller, og den, der prøver spillet for første gang.
Alt af afhængig af sværhedsgraden, kan en edderkop kabale være yderst vanskelig at få til at gå op, hvor både dygtighed og held spiller en stor betydning.
– Spiller du på Easy, vil der kun være en kulør (spar) at skulle overskue, og du skal derfor kun koncentrere dig om at lægge kabalen i den korrekte tal sekvens.
– Spiller du på Normal, vil der være to kulør (spar og hjerter) du skal adskille fra hinanden. Dette element gør at du må overveje nogle forskellige strategier, så at kulørerne ikke bliver blandede og kabalen muligvis ikke kan lægges.
– Spiller du på Hard – den indlysende nok sværeste af sværhedsgraderne – vil du nu skulle overskue alle spillets fire kulør. Dette kræver nøje overvejelser for hvert enkelt træk. For gode tips og strategier til at lægge en en edderkop kabale på Hard, kan du læse i afsnittet Tips og Tricks!

Edderkop kabale – hvordan sætter man spillet op?

Kabalen lægges normalt med 2 sæt kort. Grundlæggende for edderkop kabale er, at man samler kortene i nedadgående rækkefølge – fra Konge til ES – ude på brættet/byggestablerne. Lykkedes det og samle alle stablerne i den korrekte rækkefølge og kulør (medium og svær-sværhedsgrad), så går kabalen op.
Selve kabale-bordet er delt op i tre områder. Først og fremmest har vi Bunken oppe i venstre hjørne. Når man trykker på Bunken, fordeler den ligeligt ét kort ovenpå hver Byggestabel. Byggestablerne er det nederste område hvor kortene flyttes rundt og kabalen rent faktisk lægges. Der er ti Byggestabler, som i starten af spillet lægges ud bestående af henholdsvis 4 stabler med 6 kort og 6 stabler med 5 kort. Det øverste kort i hver stabel ligger med billedsiden op, mens de underliggende kort er lukkede, dvs. med bagsiden opad.

Øverst til højre har vi så Elimineringsbunkerne. De otte elimineringsbunker er i starten af spillet tomme pladser og som kabalen lægges, vil man langsomt fylde dem op som spillet skrider fremad. Når der i Byggestablerne er bygget hele sekvenser fra konge til es i sammen kulør, lægges sekvenserne i Elimineringsbunkerne og edderkop kabalen vindes således ved at udfylde alle Elimineringsbunkerne i overensstemmelse med spillets regler.

Edderkop kabale – spillets regler

Reglerne for edderkop kabale er forholdsvist simple, men de varierer alt efter sværhedsgraden som nævnt tidligere. Spiller du på Easy, vil det ikke være nødvendigt at tænke i kulør, da der kun er én. På denne sværhedsgrad gælder det blot om at samle en sekvens – fra konge til es – i nedadgående retning. Samles en sekvens i den rigtige rækkefølge, flyttes stablen til Elimineringsbunken.

Reglerne bliver dog en lille smule mere komplicerede på henholdsvis Normal og Hard, idet kortsekvenser nu både skal indholde den rigtige tal-rækkefølge men også i samme kulør. Det er muligt at rykke og stable alle kort ovenpå hinanden, uanset kulør, så længe det kort du flytter, lægges på et kort med en talværdi +1 højere end det kort du vil flytte – dvs. en hvilken som helst 5’er kan lægges på en hvilken som helst 6’er. Man kan dog ikke flytte flere kort ad gangen, hvis de ikke er i samme kulør! Dette sker i Byggestablerne.
Hvis en byggestabel på et tidspunkt er tomt, kan et hvilken som helst kort flyttes hertil. Sidder man på et tidspunkt fast – som det ofte sker – kan man trykke på Bunken, der så fordeler ét tilfældigt kort ud på alle Byggestablernes otte pladser. Dermed åbnes der for nye muligheder, men samtidig besværliggør de nye kort at flytte nogle af de sekvenser man allerede har lavet, da de nu ikke kan flyttes på grund af det nye kort som ligger ovenpå.
Når der er bygget en hel sekvens op – fra konge til es i samme kulør – elimineres sekvensen fra spillet et af spillets kabaler er nu gået op. Sekvensens flyttes med det samme til Elimineringsbunkerne. Spillet vindes således ved at samle og sortere alle kort i deres respektive sekvenser, og dermed eliminere dem fra spillet.

Tips og tricks – gode strategier til at vinde kabalen!

Der nogle faste spille-mønstre som kan være gode at følge for at vinde og spille denne gratis edderkop kabale. Forsøg først og fremmest at få bygget så mange sekvenser i samme farve som muligt, og forsøg at stable så mange tal-sekvenser som muligt, inden du trækker nye kort fra Bunken.
Start altid ud med at bygge sekvenser ud fra deres kulør, for så derefter at prioritere deres tal-værdi. Dermed kan flere kort nemmere flyttes ad gangen. Forsøg desuden at skabe så mange tomme Byggestabler som muligt, da det kan skabe bedre mulighed for at samle sekvenser i samme kulør senere hen. Generelt set er det smart at bruge ens mulighed for at fortryde et eller flere træk. Fortryder du et træk, skal du blot trykke (Ctrl+Z) samtidigt, for at gå tilbage i de træk du har foretaget.

God Fornøjelse!