Mahjong - Spil Mahjong gratis online

Her på siden kan du spille den Mahjong gratis online. På siden finder du også alle de forskellige udgaver af Mahjong, som connect, classic, titans og solitaire. Længere nede på siden kan du læse om regler og hvordan man spiller.

Spil gratis Mahjong solitaire online – lige her!

Mahjong er smukt og flot dekoreret spil, der kan spores tilbage til de gamle kinesiske dynastier. Spillet har altså en lang tradition, og derfor findes der også mange forskellige udgaver. I denne gratis og online version spiller du udelukkende med dig selv. Det er yderst og hyggeligt og tilfredsstillende, og man kan få mange timer til at gå med denne version af Mahjong.

Normalt spilles Mahjong af fire personer, men her på siden handler det blot om at matche de rigtige brikker sammen, og du konkurrer derfor kun med dig selv. Brikkerne er dekoreret med smukke kinesiske skriftegn og forskellige ornamenter, der giver spillet en nydelige æstetisk oplevelse. Desuden er der tal og bogstaver på mange af brikkerne, hvilket gør det nemmere at overskue hvilke af brikkerne der matcher, da det ellers kan være svært at adskille dem fra hinanden.
Mahjong har i perioder været meget populært i vesten, men spilles mest i østasiatiske lande, hvor det også sin oprindelse. Denne online version adskiller sig fra det traditionelle spil, ved at det skal forstås som en slags kabale – altså en enkelt-spiller version af den traditionelle, kinesiske version.

Regler og spillets fremgangsmåde

Et spil Mahjong handler helt simpelt om at finde de brikker som matcher. Når du har fundet to matchende brikker, trykker på den ene og så den anden – hvis det lykkes at finde to ens, fjernes de fra spillet og pyramiden, som brikkerne er stablet i, bliver dermed mindre.
Det handler altså om at få fjernet alle brikker fra spillet og dermed fjerne den pyramiden. Det dejlige ved Mahjong er, at reglerne er helt simple og du kan derfor gå igang med det samme. Det eneste du skal vide er, at man kun kan matche brikker hvor enten venstre eller højre side af brikken er fri for de andre brikker. Derfor er det ikke alle brikker, hvis overflade der er synlig, som er mulige at matche. Brikken skal altså være ”Fri” for at matche den – og i princippet skal den bare kunne ”skubbes” til venstre eller højre.
Derfor kan det være taktisk og overveje, hvis du har mulighed for at vælge mellem tre ens brikker, om de åbner op for en brik du så kan bruge i dit næste træk. Simpliciteten er det som gør spillet hyggeligt og overskueligt, og er derfor god som et afbræk fra hverdagen, hvor du bare skal slappe af og hygge dig.

Spillets historie og værd at vide om Mahjong

Som sagt blev spillet opfundet i det gamle Kina under Qing-dynastiet tilbage i 1600-tallet. I de fysiske udgaver af spillet, hvor man bruger små fint dekoreret tegl, eller fliser, ligger der meget mere taktik bag hvert et træk, både fordi man spiller mod andre, men også fordi at et point-system indgår som et aspekt. Her skal man være strategisk, dygtig men også kreativ – og have en smule held – hvis man skal vinde spillet.
Mahjong minder i princippet meget om Rummy, et andet klassisk spil, hvilket også kan skyldes at det på et tidspunkt op gennem det 20. århundrede, blev et modefænomen i vestlige lande og interllektuelle kredse at spille Mahjong. Det har også været forbundet meget med gambling i asiatiske lande, på samme måde som vi forbinder eksempelvis poker med gambling og hassard-spil.

Det blev især populært i USA og England i 1920’erne, da et mindre spillefirma begynde at masseproducere Mahjong ud til den brede befolkning. Herfra udviklede der sig en masse variationer af spillet, med forskelligt dekorerede tegl og anderledes regler. Mahjong spilles stadig i høj grad den dag i dag, men har ikke samme popularitet som dengang det lige var udkommet i vestlige lande. Det kan dog nævnes, at den første officielle europæiske Mahjong-turnering blev afholdt tilbage i 2005.