Hjerterfri - Spil Hjerterfri gratis online

Her på siden kan du spille hjerterfri gratis online. Længere nede på side kan du læse alt om hjerterfri regler og de lux. 

Gratis spil hjerterfri online, LIGE HER!

 
Trænger du til et afbræk fra hverdagens strabadser og har du lyst til at hygge dig med et spil hjerterfri? – så er du kommet til det rigtige sted! Her på siden tilbyder vi et gratis spil hjerterfri – kvit og frit. Hjerterfri er et hyggeligt kortspil for fire personer. I denne udgave spiller du dog mod tre computere, og derfor er du uafhængig af om venner eller familie umiddelbart har tid eller lyst.
 
Det er svært at datere hvornår spillet oprindeligt blev opfundet, men det siges at være blevet spillet i over 1000 år. Italienerne var nogle af de første til at opfinde spillekort. Dengang så kortene dog anderledes ud; man brugte symboler såsom mønter, pokaler, køller og sværd. Dette ændrede franskmændene senere I 1500-tallet, hvor spar, ruder, klør og hjerter blev indført som kortspillets fire grundlæggende kulører – sådan som vi kender kortspil i dag.
 

Regler for hjerterfri

 
Grundlæggende handler hjerterfri om at undgå og få point. Som det ligger i navnet, giver hjerter point – det vil man gerne være fri for! Vinderen er den som har færrest point, når den første af de fire deltagende spillere når til mindst 100 point, det vil sige 100 point eller derovre. Ved afgørelsen er det spilleren med færrest antal point der vinder spillet. Deler to eller flere spillere det samme antal lave point ved spillets afgørelse, bestemmes det som en uafgjort omgang.
 
Spillet er opdelt i et ubestemt antal runder, indtil grænsen på 100 point er nået. Men som regel tager det ikke mere end 15 minutter. Hver runde tildeles alle spillere 13 kort, hvis værdi er tilsvarende deres talværdi, undtagen esset som tæller for det højeste kort; dvs. en 2’er er det laveste kort, en 3’er det anden laveste osv. – mens es er det højeste kort. 
 
Når kortene er uddelt, skiftes man til at lægge et kort, hvoraf der tages stik af den som ligger det højeste kort. Personen der starter med at lægge et kort angiver hvilken kulør resten af spillerne må smide på bordet. Ligges der en spar 2, skal de andre spillere også lægge en spar. Hvis man ikke kan lægge en spar, bekender man dette, og smider et kort i en af de andre tre kulører.
 
Den person som har klør 2 starter spillet. Dette kort skal lægges i første runde, men de andre spillere må ikke lægge pointgivende kort I denne runde (hjertere eller spar dame – det kommer vi til nu). Derefter foretages der et udspil af den spiller som har fået det sidste stik.
 

Sådan spilles hjerterfri

 
Som sagt gælder det om at få færrest point, og det undgås ved ikke at lægge det højeste kort. Modtager man et stik, risikerer man at få point. Point tælles efter at alle kort er spillet, dvs. efter de 13 runder. Har man ingen stik modtaget opnår man altså nul point, hvilket selvfølgelig er det bedst mulige udfald. Pointene gives således:
  • Alle hjerter giver ét point mens spar dame (spillets dårligste kort) giver 12 point.
  • Når kortene er delt ud, byttes der tre kort væk, og man modtager tre kort efter følgende regel:
  • – I første runde byttes tre kort til spilleren mod venstre, og der modtages tre kort fra spilleren på højre side.
  • – I anden runde byttes tre kort til spilleren mod højre, og der modtages tre kort fra spilleren på venstre side.
  • – I tredje runde byttes tre kort til spilleren overfor, og der modtages tre kort fra samme spiller.
  • – I fjerde runde byttes der ikke kort.
  • – I den femte rundes starter cirkulationen forfra, så der igen byttes tre kort til spilleren til venstre og modtages tre af spiller fra højre.
 
Hver runde starter klør 2 med at blive spillet, og derefter går runden på tur. Den person som modtager stik sidst starter den næste runde osv. Det er ikke tilladt at smide hjerter før hjerter er åbnet – hvilket betyder, at man først kan smide hjerter, når en spiller ikke har kunnet smide en anden kulør end hjerter.
Hjerterfri-spillet

Hvorfor er spillet så elsket?

Hver dag spiller mange tusinde mennesker hjertefri online. Mens andre online spil har mistet popularitet til fordel for apps og andet nyere underholdning, bliver hjertefri ved med at være et hit blandt danskerne.

Det skyldes først og fremmest, at Hjerterfri ikke bare er et online spil, men har eksisteret længe før internettet. Det betyder at Hjerterfri er en del af kulturen og derfor ikke bare kan forsvinde igen på samme måde som andre online spil.

Samtidig har spillerene af Hjerterfri et meget dedikeret forhold til spillet. Der findes en lille gruppe danskerne som spiller Hjerterfri meget ofte, og de bliver ved med at spille.

Sidst men ikke mindst er Hjerterfri bare et helt utroligt godt spil, som næsten alle der prøver det, ender med at komme til at spille en gang imellem.

Hvis du har lyst, kan du også spille dam her på siden.

Hvorfor står der “hearts” i spillet? 

Hearts er navnet på den engelske udgave af spillet hjerterfri. Så selv om vi her på siden kalder det hjerterfri, er det egenlig man hearts man spiller. 

Der er ikke den store forskel på de to spil. Det er faktisk nærmest det samme. Sprog er heller ikke så vigtigt, hvis du først kender reglerne for spillet. Du vil derfor sket ikke opdage, at du faktisk spiller den engelske version, hvis du ikke tænker over det. 

Der findes mange forskellige versioner af hjerterfri/hearts, men vi har valgt en udgave, som er udviklet af spilvirksomheden puzzleguys. Det er en virksomhed som laver mange forskellige små online spil, som det du kan spille her på siden. 

Vi har valgt denne udgave, fordi vi mener at det er den bedste du kan finde, og det vi gerne vil præsentere det bedste for vores besøgnede, mener vi at det er den eneste rigtige udgave at bruge.