Othello - Spil gratis online!

Othello er et strategispil, der falder i god jord hos en lang række spillere. Faktisk så god jord, at den hører til blandt favoritterne. Alle forstår spillet i løbet af et enkelt minut, da det er baseret på intuition og meget simple grundregler, men hvis du vil være en ægte ekspert, så kræver det en hel livstid – først her vil du kunne mestre de taktiske finesser, som det kræver, hvis du vil spille med de store drenge.

Alt du bør vide om Othello

Othello er et velkendt og højt elsket spil fra England, der blev opfundet helt tilbage i 1880. Det spilles på et grønt bræt med 8 x 8 felter – dermed er der 64 felter i alt – og på pladen starter du spillet med at placere 4 af de 64 runde, falde brikker, der er sorte på den ene side og hvide på den anden. Brikkerne placeres i midten af brættet med to sorte diagonalt overfor hinanden og to hvide brikker diagonalt overfor hinanden.

Herefter lægger spillerne deres brikker. Den sorte farve starter og vender selvfølgelig den sorte farve opad. Alt afhængig af trækket, vendes de brikker, der gives anledning til.
Der gælder om at have flest af sine egne brikker på banen. Det vil sige, at hvis du spiller sort, så skal størstedelen af brikkerne på pladen have den sorte side opad, når spillet er slut og vice versa.

Der skelnes desuden mellem lovlige og ulovlige træk. Hvis du går tør for lovlige træk, så må den anden spiller tage sin tur. Sådan fortsætter spillet, indtil ingen af deltagerne har flere lovlige træk, og her kan vinderen findes.
Hvis du er interesseret i at blive rigtig god til spillet, kan du finde ud af, hvor der holdes Danmarksmesterskaber og deltage som tilskuer for at lære nogle gode tricks.